IT технологијата оди напред, ние ја следиме, Вам Ви останува само да не следите Нас..


Со Нас правите ИТ чекор - НАПРЕД!

Среќен 15-ти роденден НЕКСТ-ЕМ

Велигденска честитка

Среќни празници

Конференција „Како институциите се справија со одливот на мозоци 2013-2020?”

Конференцијата  се одржа на 21 Октомври (среда) во Рагуза Руфтоп 360 во Скопје, со почетокот од 12.00ч. На конференцијата  беше претставена мониторинг анализата на Националната стратегија за вмрежување, соработка и спречување на одливот на високо образовни и стручни кадри 2013-2020, како и генерирање на препораки за изработка на нова стратегија. Настанот со поздравно обраќање го отвори Илија Станковски – Програмски директор на ЛЕАД, додека презентациите беа претставени од Оливер Андреевски и Марјан Ицоски.

Улога на синдикатите во заштита на работничките права

Институт за европска политика (ЕПИ)  организираше презентација за улогата на синдикатите, која се одржа на 25 Септември 2020 год. со почеток во 11.00 часот во Ragusa360 - Rooftop во Скопје. Настанот со поздравно обраќање го отвори Симонида Кацарска, директорка на ЕПИ. На настанот говореа Вилдан Дрпљанин, за здружување, збунетост или злоупотреба – Улогата на синдикатите во заштитата на работниците и Кире Василев за како да се зајакне улогата на синдикатите во заштита на работничките права.

     
Syndicate content