IT технологијата оди напред, ние ја следиме, Вам Ви останува само да не следите Нас..


Со Нас правите ИТ чекор - НАПРЕД!

Завршен настан – Смарт Старт

Завршниот настан Смарт Старт кој се одржа на 15 Март 2019 год. во Хотел Мериот во Скопје, беше во организација на ЦИКП, кој точно 15 години бара предизвици и нуди решенија. Од 2015 година е почнат проектот наречен Смарт Старт.

Заштита на лични податоци

На покана на МАСИТ, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на информативен настан чија цел беше доближување и подобро запознавање со тековната регулатива за заштита на личните податоци, коj се одржа на 07.03.2019 (четврток), во хотел Александар II, Скопје, со почеток од 10:00 часот.

Презентација на вториот периодичен мониторинг извештај за работата на АВМУ и АЕК

Евротинк – Центар за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, имаа презентација на вториот периодичен мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), во рамки на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch“. 

Развој на национална рамка за сајбер одбрана

На покана на Министерството за одбрана и Воената академија, во коорганизација со женевскиот Центар за демократска контрола на вооружените сили (DCAF), НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на тркалезна маса на тема „Развој на национална рамка за сајбер одбрана“, која  се одржа на 26.02.2019 година од 09:00 часот, во Домот на АРМ, во Скопје.

Промотивна Конференција на Кинескиот саем

Во организација на Министерството за трговија на Народна Република Кина, се одржа промотивна конференција за Кинескиот саем за увоз и извоз на која присуствуваше и НЕКСТ-ЕМ дооел. Настанот се одржа во DoubleTree by Hilton Skopje со почеток во 09.30 часот.

     
Syndicate content