IT tehnologija shkom perpara, ne e ndjekim. Juve ju mbetet te na ndiqni neve.

Me ne beni hap perpara!

Gëzuar festat

 

Konferenca "E-Society.mk" - Demokracia në epokën digjitale: sfida dhe mundësi

Fondacioni për internet dhe shoqëri, Metamorfozis për të shtatëmbëdhjetën herë me radhë organizon konferencën ndërkombëtare “E-Society.mk”. Konferenca u mbajt nga data 30 nëntor deri më 3 dhjetor 2021. në hotel “Panoramika” në Shkup por edhe online në platformën Zoom, ku prezencën e kishte edhe NEXT-EM dooel.

Samiti i Parë Kombëtar - Platforma Kombëtare për Gratë Sipërmarrëse

Samiti i Parë Vjetor për Gratë Sipërmarrëse, i mbajtur në datat 18-19 nëntor 2021. në hotelin Alexander Palace, Shkup, u organizua nga Platforma Kombëtare për Gratë Ndërmarrëse. Në ceremoninë e hapjes së Samitit, ku morën pjesë mbi 100 ndërmarrës nga vendi, folën zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Koordinimi i Burimeve Ekonomike dhe Investimeve Fatmir Betiqi, Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi, Julian Vassallo, Zëvendës Shef i Delegacionit të BE-së, Danela Arsovska, Kryetare e Qytetit të Shkupit dhe Valentina Disoska, kryetare e Platformës Kombëtare për Gratë Ndërmarrëse.

Nëpërmjet përfshirjes dhe transparencës drejt drejtësisë dhe cilësisë

Shoqata për Kërkime dhe Analiza ZMAI, në kuadër të projektit “Përmes përfshirjes dhe transparencës drejt drejtësisë dhe cilësisë”, financuar nga Qendra Ndërkombëtare për Demokraci Lokale në Suedi (ICLD), mbajti një ngjarje përfundimtare ku u prezantuan gjetjet e hulumtimit. Ngjarja ka ndodhur më 16 nëntor 2021. (e martë), duke filluar nga ora 11:00 në Filarmoninë Kombëtare.

Konferenca Dixhitale

Konferenca u mbajt më 2 nëntor (e martë) në DoubleTree by Hilton Skopje, me fillim nga ora 10:00. Konferenca Dixhitale "Power Green" synon të njohë sektorin e TIK-ut si një lojtar kyç në luftën kundër ndryshimeve klimatike, të frymëzojë kompanitë që të investojnë në zhvillimin dhe vendosjen e teknologjive dhe shërbimeve dixhitale më të gjelbra dhe të shtyjnë drejt transformimit dixhital të gjelbër që përfiton mjedisi, shoqëria dhe ekonomia.

     
Syndicate content